Citytrip Rome

Citytrip RomeRome is de hoofdstad van Italië en heeft zo’n 2,8 miljoen inwoners. Hiermee is het ook de grootste stad van Italië. Met de vele bezienswaardigheden biedt de stad voldoende mogelijkheden om een leuke citytrip Rome te maken. De stad heeft een rijke geschiedenis, denk hierbij aan het Romeinse Rijk met keizer Caesar Augustus. Mede door deze rijke geschiedenis staat het historische stadscentrum van Rome op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Afreizen naar Rome

Als je naar Rome reist is het verstandig om met het vliegtuig te gaan. De vlucht duurt zo’n twee uur en tien minuten. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om met de auto te gaan, maar dit zal je vaak alleen doen als je bijvoorbeeld een rondreis met de auto gaat maken in Italië. Met de auto doe je er namelijk zo’n zestien uur over.

Eten & drinken

Dit mag zeker niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Rome. In het centrum van Rome vind je gelukkig voldoende restaurants waar je van de Italiaanse keuken kunt genieten. Hier kan je de heerlijke pasta’s proeven en natuurlijk kan een verse steenoven pizza niet ontbreken. Verder staat Italië ook goed aangeschreven om hun koffie, dus in de ochtend kan je heerlijk ontbijten met een goede bak koffie!

Bezienswaardigheden in Rome

Zoals gezegd is er voldoende te zien in Rome, maar toch zijn er een aantal die hier bovenuit steken. Deze zullen hieronder opgesomd worden:

Het Colosseum

Een bezoek aan het Colosseum kan natuurlijk niet ontbreken. Het is een monument uit de Klassieke Oudheid en het bekendste amfitheater van de wereld. Daarnaast is het ook één van de zeven wereldwonderen. Het Colosseum is zo’n 188 meter lang en 156 meter breed en bood ruimte voor 50.000 man publiek. Zij konden veel gladiatorengevechten aanschouwen die in de Arena voor de keizer vochten tegen dieren of tegen elkaar.

TrevifonteinCitytrip Rome

De Trevifontein is de grootste en bekendste fontein in Rome. Hij is zo’n 26 meter hoog en 22 meter breed. Je vindt de fontein aan het plein ‘Piazza di Trevi’. Er heerst een mythe over deze fontein. Als je namelijk een muntje in deze fontein gooit, dan zal je ooit terugkeren naar Rome. Jaarlijks haalt de gemeente zo’n €1,4 miljoen uit de fontein.

Vaticaanstad

Natuurlijk kan een bezoek aan het kleinste land ter wereld niet ontbreken. Dit land wordt geheel omringt door Rome en hier woont de Paus. Naast de paus wonen hier nog 770 andere mensen. Hier kan je de Sint Pieterbasiliek bezoeken. Op het plein bij deze basiliek worden veel van de toespraken van de Paus gehouden.