Citytrip Parijs

citytrip ParijsParijs is de hoofdstad van Frankrijk en telt ruim 2,2 miljoen inwoners. Het is één van de best bezochte steden met veel nationale en internationale bezoekers. Een citytrip Parijs wordt het meest geboekt van alle citytrips in Europa. De stad staat ook wel bekend als de ‘Stad van de liefde’. Daarom is Parijs ook erg in trek bij stelletjes om hier een romantisch weekend door te brengen. Natuurlijk is het niet zo dat de wereldstad alleen te bezoeken is voor stelletjes, maar hier kan je ook met vrienden of vriendinnen natuurlijk.

Reizen naar Parijs

Parijs is op verschillende manieren eenvoudig te bereiken. Het ligt eraan vanaf waar je vertrekt, maar als je vanuit het zuiden van het land vertrekt is het zo’n 4,5 uur rijden. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein naar Parijs te gaan. De Thalys (dat is de naam van de trein) vertrekt vanaf Amsterdam Centraal en stopt nog twee keer in Nederland (Schiphol en Rotterdam Centraal) voordat deze doorrijdt naar Parijs. Met de trein doe je er zo’n 3 uur en 20 minuten over. Met het vliegtuig doe je er vanaf Amsterdam zo’n uur en een kwartier over, echter met de inchecktijden is het vaak niet veel sneller.

Bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is een stad die veel te bieden heeft, zeker qua bezienswaardigheden. Hieronder vind je een opsomming van plaatsen die je zeker moet bezoeken als je in Parijs bent.

De Eiffeltorencitytrip Parijs

De Eiffeltoren kan natuurlijk niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Parijs. Het iconische monument is één van de drukstbezochte bezienswaardigheden in Frankrijk. Als je eenmaal de Eiffeltoren hebt beklommen kan je genieten van een schitterend uitzicht. Tussen 21:00 en 00:00 is de hele Eiffeltoren verlicht en is er zelfs een schitterende lichtshow.

Arc de Triomphe

Zoals de naam al zegt is het een triomfboog welke uit de tijd van Napoleon stamt. Hij staat op één van de drukste verkeersknooppunten van Parijs. Tegen betaling kan je bovenop de boog komen en van hieraf heb je een indrukwekkend uitzicht. Dit is zeker een aanrader om te doen. Zelfs als je wat minder te been bent kan je met de lift omhoog.

De Seine

Nu kan je denken: de Seine is toch de rivier die door Parijs stroomt? Dat klopt. Deze rivier splitst Parijs in tweeën en je kunt verschillende boottochten maken. Je komt dan langs veel historische panden die langs de rivier liggen. Bij sommige boottochten kan je zelfs dineren en wordt er livemuziek gespeeld.