Citytrip Londen

Citytrip Londen voor iedereen die even lekker weg wil!Citytrip Londen

Londen is ontzettend populair voor het maken van een citytrip. Dat is niet vreemd want de stad heeft alles in zich. Je vindt er oude gebouwen, nostalgische tradities zoals de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace, maar ook een serie nieuwe architectuur, bijvoorbeeld bij het reuzenrad De London Eye. Winkels zijn er in alle soorten en maten, van specialistische boekenwinkels tot megagrote warenhuizen zoals Harrods. Verder is het een stad met veel parken, museums en pleinen. Er zijn grote musicals en veel party’s. Dit maakt Londen voor veel jongeren tot een gewilde bestemming. Kortom, wat je ook maar zoekt, Londen heeft het. Eigenlijk is het te groot voor een weekend. Je zou er vaker terug moeten komen om alles te zien. Veel mensen doen dat ook.

Dichtbij

Londen ligt niet zo ver bij ons vandaan. De vliegreis duurt maar drie kwartier, waarbij je amper het gevoel hebt dat je bent opgestegen voordat de landing al weer wordt ingezet. Voor een weekendje weg is dat gunstig. Hoe korter de reis, hoe langer je in de stad kunt zijn. Er zijn meerdere manieren om er te komen. Naast het vliegtuig kun je een ferry nemen of de via de kanaaltunnel naar Engeland gaan. De kanaaltunnel is wel een langere weg, dus het verkort je tijd in de Engelse hoofdstad. Er zijn busreizen te vinden. Op een veerboot of busreis kun je onderweg nog een dutje maken. Als je ’s nachts reist, kun je bij aankomst meteen de stad in kunt gaan. Een groot voordeel van een citytrip dichtbij Nederland.

Maak gebruik van een citytrip naar Londen

Dit alles maakt Londen tot een boeiende stad om je in te dompelen. Een voordeel is dat veel Nederlanders goed Engels kunnen. De taal is dus geen enkel probleem, al zijn er in de stad wel typische dialecten te vinden. Vooral het Cockney is bekend. Voor de nostalgische reizigers is er het wisselen van geld, omdat Engeland heeft vastgehouden aan de pond als betaalmiddel. Laat je verrassen en ga.