Citytrip Berlijn
Berlijn, de hoofdstad van onze buren, is een stad met heel veel cultuur en historie. Het heeft ruim 3,5 miljoen inwoners en is hierdoor de op een na grootste stad van de Europese Unie. Tot zeer recent was Berlijn nog opgedeeld in twee delen, Oost- en West-Berlijn, echter kwam hier op 9 november 1989 een einde aan. Toen werd de Berlijnse Muur opgeheven. Verder zijn er veel musea en andere gebouwen of monumenten. Daarnaast is het nachtleven van Berlijn ook erg levendig en zijn er veel discotheken te vinden. Boek een citytrip Berlijn en ga ontdekken !
Reizen naar Berlijn
Met de auto is het zo’n zes uur rijden naar Berlijn. Het is dus zeker mogelijk om met de auto naar Berlijn te gaan. Als je geen zin hebt in een lange reis met de auto is er ook een optie om met de trein of vliegtuig te gaan. Met de trein doe je er ook zo’n zes uur over en is hiermee dus een ideale vervanger van de auto. Met het vliegtuig doe je er zo’n 1,25 uur over. Met de reistijd naar het vliegveld en de tijd dat je hier vooraf moet zijn scheelt het echter niet heel veel als je met de auto of trein gaat. Dit hangt dus totaal van jouw eigen voorkeur af.
Bezienswaardigheden bij een Citytrip Berlijn
Zoals gezegd zijn er veel (restanten van) gebouwen die nog een grote betekenis hadden in de zeer recente historie. Hierdoor is Berlijn een unieke stad in Europa en ook zeker interessant om een stedentrip naartoe te maken.
Berlijnse Muur & Checkpoint Charlie
De Berlijnse muur zorgde er vanaf 13 augustus 1961 tot 9 november 1989 voor dat Berlijn in twee delen was geplitst: Oost- en West-Berlijn. Het IJzeren Gordijn (zo werd de Berlijnse Muur ook wel genoemd) was 45,1 kilometer lang en hiermee was de muur het bekendste symbool van de Koude Oorlog. Checkpoint Charlie was de derde controlepost om via West-Berlijn naar Oost-Berlijn te reizen. De controlepost is nog steeds te bezichtigen in Berlijn.
Het Holocaustmonument
Dit monument is ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oorspronkelijk bestond het uit 2.711 betonnen blokken, maar door een bouwfout is er één verwijderd welke nooit meer is teruggeplaatst. Hierdoor staan er nu dus 2.710 betonblokken bij het monument. De verschillende hoogtes van de blokken zou zorgen voor een gedesoriënteerd gevoel en isolement, precies hoe de joden zich voelden tijdens het bewind van Adolf Hitler.