Geen categorie

Citytrip Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en de stad waar de meeste toeristen naartoe trekken. Toch blijft het een enorm leuke stad om een dag of weekend naartoe te gaan. Het grootste voordeel hieraan is natuurlijk dat het lekker dicht bij huis is. Zelfs vanuit België is het zo’n 2,5 uur rijden en de opties om met het openbaar vervoer te gaan is er ook zeker.

Bezienswaardigheden bij een Citytrip Amsterdam

Amsterdam is een stad met veel trekpleisters en er is eigenlijk voor ieder wat wils te vinden in de stad. Dus of je nu met vrienden of met het hele gezin op pad gaat, er is altijd genoeg te doen.

Citytrip Amsterdam

Het Anne Frank Huis

Als Nederlander is dit toch wel een enorm belangrijk stukje historie. Het Anne Frank Huis staat geheel ter gedachtenis aan Anne Frank en haar familie. Zij zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in het achterhuis.

Hier schreef Anne Frank het beroemde dagboek ‘Het Achterhuis’. Via de bekende boekenkast kom je in het achterhuis terecht en zie je waar de familie ondergedoken zat. Jaarlijks trekt het museum en monument zo’n 1 miljoen bezoekers.

De Amsterdamse grachten met de rondvaartbootCitytrip Amsterdam

De Amsterdamse grachten zijn enorm populair. De grachten zijn ook, kijkend naar de rest van de wereld, vrij uniek in zijn soort. Je kunt ervoor kiezen om een rondvaart door de grachten te maken. Hier word je meegenomen op een grote rondvaartboot en kan je de stad eens zien vanaf de grachten. Verder is het ook mogelijk om ergens een sloep met kapitein te huren. Deze zal dan niet de standaard route volgen die een rondvaartboot wel neemt en kan jou en jouw gezelschap dus ook andere plaatsjes van Amsterdam laten zien.

De Heineken Experience

Heineken is het bekendste Nederlandse merk ter wereld en het is dan ook zeker leuk om te weten wat er allemaal speelt bij Heineken en hoe het brouwproces in elkaar steekt.

Ook krijg je te horen wat het verhaal achter de bekende ster in het logo van het merk tot stand is gekomen. Het duurt ongeveer 1,5 uur en na afloop kan je genieten van twee heerlijke Heineken biertjes.

ARTIS

Zeker als je met het gezin naar Amsterdam trekt is het leuk om naar ARTIS te gaan. Het is de oudste dierentuin van Nederland, hij werd in 1838 al geopend namelijk. De dierentuin bezit zo’n 900 diersoorten waardoor het ook een enorm leerzame ervaring kan zijn voor kinderen (en natuurlijk ook de ouders).